היריון – איך מתמודדים עם הקשיים?

היריון הוא תהליך נפלא ומבורך, שמביא בסופו ליצירה של חיים חדשים. עם זאת, נשים רבות חוות קשיים במהלך ההיריון – קשיים פיזיים (שהם מובנים מאליהם) ובעיקר קשיים נפשיים. אם גם אתן חוות דיכאון במהלך ההיריון, דעו שזה נורמלי לחלוטין ושיש דרכים בהן ניתן להקל על הקושי.

 

דיכאון בזמן ההיריון

באופן כללי, נשים רבות נוטות לא לדבר בפתיחות על הרגשות שהן חוות במהלך ההיריון, ובמיוחד אם מדובר ברגשות קשים שמלווים במצבי רוח משתנים. אם על דיכאון שאחרי לידה יהיו כאלו שמוכנות לדבר ולשתף, על דיכאון במהלך ההיריון אנו שומעים הרבה פחות. דיכאון בזמן ההיריון מתבטא לרוב בהרגשה של דיכאון ובדידות במהלך חודשי ההיריון, שלעיתים עשויים להגיע לכדי הפרעה נפשית.

אם גם את חווה תסמינים שכאלו במהלך ההיריון, חשוב לדעת שזאת תופעה נורמלית ונפוצה יותר ממה שנדמה. יהיו כאלו שיתפסו את הרגשות האלו כסימן לחולשה, אך כמובן שזה לא המצב. זה טבעי לחוות שינויים במצבי רוח במהלך ההיריון, שמתעצמים מאוד כהשפעה מהתקופה ההורמונלית.

כל אישה חווה את הקשיים האלו בצורה אחרת. יהיו כאלו שיושפעו יותר, ויהיו כאלו שתקופת ההיריון שלהן תחלוף ללא קשיים נפשיים מיוחדים.

 

תסמינים של דיכאון במהלך ההיריון

התקופה הלחוצה, הכאבים הפיזיים והמעורבות של ההורמונים עשויים לגרום לנשים רבות לחוות דיכאון במהלך הלידה. הדיכאון מתבטא בשינויים במצב הרוח (עם נטייה למצב רוח ירוד למשך זמן רב), הרגשת עצבנות וחוסר שקט פנימי, חוסר אנרגיה והרגשה של אי חיוניות, רצון להתבודד או להסתגר בבית,  ביטחון עצמי נמוך, רגשות אשם, קושי להתרכז ולתפקד בצורה תקינה וכיוצא באלו.

 

כיצד ניתן לטפל בדיכאון?

אם את חווה חלק מהתסמינים שציינו, אל תהססי לפנות לקבל טיפול מקצועי. תוכלי להיעזר בפסיכולוג מוסמך, שיוכל לשמש לך גם כאוזן קשבת שאליו תוכלי לפרוק את כל אשר על ליבך, והוא אף יידע למצוא לך את הטיפול הדרוש בהתאם למצב שלך.

תחושת הדיכאון עשויה להתעצם כתוצאה מחוסר הרצון לשתף את הסובבים אותך על מצבך הנפשי, וכך את צריכה להתמודד עם כל המעמסה הזו לבדך. חלק מהתפקיד של הפסיכולוג הוא להקל עלייך גם מבחינה זו, ולגרום לך להרגיש שאת יכולה לדבר על כל נושא שבעולם מבלי שאף אחד ישפוט אותך (גם אם מדובר על רגשות אשמה על הכניסה להיריון, או על הפחד להיות אמא. אלו רגשות טבעיים שנשים רבות חוות, אך ממעטות לדבר עליהן בצורה חופשית).

במידה ואת אכן מעוניינת לקבל ייעוץ מפסיכולוג, שיוכל להקל על הקושי שאת חווה – תוכלי להיכנס לאתר האינטרנט https://rosh-bari.co.il וליצור איתנו קשר. באתר אף תוכלי למצוא מידע נוסף על דיכאון במהלך ההיריון, על תסמינים נוספים של הדיכאון ועל דרכים בהן תוכלי לנסות ולטפל בו.

 

הריון

תוכן עניינים