כריתת עצים

מחפשים כריתת עצים? ריכזנו עבורכם את הגננים והחברות גינון המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:

במצבים שונים בחיינו, ייתכן שניאלץ לבצע כריתת עצים. ישנן מספר סיבות בגינן ניאלץ לבצע כריתת עצים. במדריך זה נפרט אודות אותן סיבות, נסביר כיצד מבוצעת כריתת עצים, באילו נהלים על הכריתה לעמוד ולבסוף אף נציג את המחיר הריאלי לכריתת עצים. נפתח, כאמור, במניעים לכריתת עצים.

כריתת-עצים

כריתת עצים במרכז

כריתת עצים בצפון

כריתת עצים בדרום

כריתת עצים בשרון

כריתת עצים בחיפה

כריתת עצים בירושלים

כריתת עצים ביהודה ושומרון

 

סיבות לכריתת עצים

יכולות להיות מספר סיבות בגינן ניאלץ לבצע כריתת עצים. הסיבות שונות ומגוונות, ואנו ריכזנו אותן למספר קטגוריות על. הקטגוריה הראשונה הינה כריתה לצורך המיקום של העץ. השנייה, הינה כריתה למניעת מפגעים סביבתיים ובטיחותיים. הקטגוריה השלישית היא מקרים של כריתה עקב מחלה בעץ. לבסוף, נדון גם בקטגוריית מפגעי הנוף. נדון בכל קטגוריה בנפרד.

סיבות-לכריתת-עצים

 

מיקום העץ

ההתנגשות בין הטבע לבין הפיתוח העירוני קיימת מאז ומתמיד. אנשים ביראו יערות בכל העולם כדי להכשיר קרקעות למגורים, למסחר ולחקלאות ועד היום, אם תביטו על אירופה ממעוף הציפור, תוכלו לראות יערות רבים בהם ריבועים מבוראים בהם מצויים שטחים חקלאיים, אזורי תעשייה ואף ישובים.

זו הייתה סקירה של התופעה ברמת המאקרו. אולם הבעיה דומיננטית במיוחד גם ברמת המיקרו. קבלן רוצה לבנות בניין במגרש שלו. באותו מגרש צמח עץ נאה בעשור האחרון. לקבלן לא תהיה ברירה אלא לבצע כריתת עצים. עיריית רוצה להרחיב כביש. בצידי הכביש הקיים נטועים עצים. העירייה תיאלץ להגיש בקשה לאישור כריתת עצים. אדם פרטי רוצה לבנות מחסן בגינה שלו. במקום המיועד למחסן נטוע עץ. בעל הבית יבקש לבצע כריתת עצים.

אלו היו, אם כן, מצבים שונים בהם נדרשת כריתת עץ לא בגלל מאפיינים הקשורים בעץ עצמו, אלא לצורך המיקום בו נמצא העץ. העץ מסכל יוזמות בנייה ואין מנוס אלא לכרות אותו, באופן מלא או חלקי.
{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "VideoObject",
"name": "המדריך לכריתת עצים",
"description": "מתי צריך לכרות עץ? עד איזה גובה מותר לכרות את העץ? למה חשוב שלאיש הגיזום שאתם מזמינים יהיה ביטוח, ומה המחיר של כל העסק? אריאל, גוזם עצים מיומן עונה על כל השאלות. לגוזמים מומלצים: https://www.midrag.co.il/Search/Results?ntla=8U229L7S554VY4I4208V7 למדריך המלא על כריתת עצים: https://www.midrag.co.il/Content/Tip/6864 00:00 פתיחה 00:16 מתי כורתים עצים? 01:15 מה כלול בכריתת עץ? 01:32 מי יכול לכרות עץ? 02:08 ביטוח לכריתת עצים 02:55 מה עושים עם הגזם? 03:27 מחירים של כריתת עצים",
"thumbnailUrl": "https://i.ytimg.com/vi/YAYso4l-aLM/default.jpg",
"uploadDate": "2019-12-03T20:41:24Z",
"duration": "PT4M16S",
"embedUrl": "https://www.youtube.com/embed/YAYso4l-aLM",
"interactionCount": "3908"
}
https://www.youtube.com/watch?v=YAYso4l-aLM

מפגעים בטיחותיים וסביבתיים

לעצים יתרון סביבתי ראשון במעלה. הם מצלילים את המרחב הציבורי והפרטי, מגבירים את אחוזי החמצן באוויר וסופחים פחמן דו חמצני בעזרת הליך הפוטוסינתיזה ושוברים את הנוף האורבני הבנוי שלנו. עם זאת, במצבים מסוימים העץ עלול להסב יותר נזק מתועלת.

מצבים אלו מתחלקים לנזקים מהותיים ונזקים שוליים. נפתח דווקא בנזקים השוליים ומשם נמשיך אל הנזקים המשמעותיים.

נזקים קלים שעצים גורמים הם לכלוך ופסולת. ישנם עצים, דוגמת עץ הפיקוס או המשמש, להם נשירה מרובה. בעונות הסתיו והחורף העצים חווים שלכת קיצונית ועליהם ופרחיהם נושרים אל הרחוב ומטנפים אותו. בעונת הקיץ פירות שהבשילו ולא נקטפו נושרים על המדרכה, נמעכים ומושכים אליהם חרקים ושאר מזיקים.

מדובר אמנם בנזקים קלים יחסית, אך תופעות אלו מזיקות לסביבה ולמרחב הציבורי. מכיוון שכך, הם בהחלט עשויים להצדיק את כריתת העצים.

הנזקים המשמעותיים יותר, מתחלקים אף הם לשניים. נזקים משורשים ונזקים מענפים. ישנם עצים, דוגמת עץ התאנה, האקליפטוס והפיקוס המכים שורשים בצורה יוצאת דופן. עצים אלו ימשיכו להכות שורשים בקרקע עד שיגיעו למקור מים ממנו יוכלו לשאוב מים באופן תדיר. כתוצאה מכך, כאשר הנטיעה של אותם עצים לא הייתה מבוקרת, הם חודרים אל מערכות הביוב ואל תשתיות המים ומפוצצות אותן. בנוסף, השורשים עלולים לחדור אל מתחת לבניינים ולערער את יסודותיהם. לא נרצה, כמובן, לראות פגיעה בתשתיות העירוניות ובבנייני העיר ולכן לא יהיה מנוס אלא לבצע כריתת עצים במצבים שכאלו.

אלו היו נזקי שורשים. נזקי ענפים קורים כאשר ענפים צוברים עליהם ענפי משנה ועלים רבים מידי, או לחלופים כאשר הם מתייבשים עקב מחלה של העץ או היעדר השקיה. במקרים אלו, סופות ורוחות יובילו לקריסת הענפים. נפילתם תהווה סיכון בטיחותי ראשון במעלה שעלול לעלות ברכוש ובנפש של הסמוכים לעץ. כמעט מידי חורף אנו שומעים על אישה בטבריה או בחיפה שקיפחה חייה מקריסת ענף ועל מספר רכבים שסיימו את הקריירה שלהם עקב ענף אחר ורק בנס הרכב היה ריק מנוסעיו. הפתרון לאותם מצבים, עשוי להיות כריתת עצים.

למאמר בנושא: מה המחיר של גנן?

מפגעים-בטיחותיים-וסביבתיים

 

עץ חולה

עץ חולה עלול להדביק עצים סמוכים לו ולהוביל למותם של עצים רבים. בעקבות מקרים שכאלו בהם עצים חולים הדביקו עצים סמוכים להם, תעשיות פירות הדר שלמות נמחקו ברחבי העולם. גם ישראל נפגעה מחיידק שהמית עצים בשנה האחרונה, אך הודות לעבודות מאומצות של משרד החקלאות נראה שישראל צלחה את מגפת העצים, לפחות לעת עתה.

הפתרון לאותה הדבקה מאסיבית, הוא כריתת העצים הנגועים. כריתת העצים הנגועים, בדומה לזו שבוצעה בעמק חפר להצלת עצי ההדר ושתילת עצי הדר חדשים, תציל את הצומח בעיר.

עץ-חולה

 

מפגעי נוף

סיבה נוספת בגינה תושבי העיר מעוניינים לבצע כריתת עצים, הינה פגיעה בנוף ובשמש. אולם לרוב, מצב זה אינו מצדיק כריתה וניתן להסתפק בגיזום העץ. לאחר שהבנו מתי כריתת עצים היא נחוצה, נעבור לשלבי הכריתה בפועל.

למאמר בנושא: גיזום בגובה

כריתת-העץ-–-שלב-אחר-שלב

 

כריתת העץ – שלב אחר שלב

השלב הראשון בכריתת העץ הוא זיהוי הצורך. הזמינו לביתכם כורת עצים מומחה המחזיק ברישיון הנדרש ממשרד החקלאות וודאו כי כריתת עץ הוא אכן הפתרון הרצוי. ייתכן שניתן יהיה להסתפק בגיזום של העץ או אף בהעתקתו ממקום אחד לאחר.

בשלב השני, הכורת יבדוק האם האילן מוגדר כאילן מוגן. אילן מוגן הינו עץ בגובה שני מטרים ובקוטר של לפחות 20 סנטימטרים בגובה 1.3 מטר בשטח פרטי, ו-10 סנטימטרים בשטח ציבורי. במידה שהאילן מוגן, תצטרכו להגיש בקשה אל פקיד היערות העירוני המאשר או דוחה כריתת עצים.

בשלב השלישי, יבוצע תכנון הכריתה. צוות הכורתים המחזיק באישורים הרגולטורים הדרושים יגיע אליכם לחצר ויבחן כיצד לבצע כריתה מבלי להסב נזק לרכוש. חשוב להדגיש כי כריתה יכולה להיות גיזום מאסיבי של כלל הענפים ולאו דווקא כריתת הגזע. לכן, אם ברצונכם לכרות גם את הגזע חשוב לציין זאת לכל המאוחר בשלב התכנון.

בשלב האחרון, יגיעו הכורתים עם הציוד הדרוש ויבצעו את הכריתה. הכריתה מבוצעת מלמעלה למטה, לשם שמירה על הבטיחות. לאחר הכריתה, יפונה העץ למקום מיועד לכך.

למאמר בנושא: מהן העלויות של גנן?

תכנון-הכריתה

שאלות ותשובות

אתם וודאי סקרנים לדעת, ובצדק, מהי העלות של כריתת עץ. באופן לא מפתיע, התשובה היא תלוי. עלות כריתת עצים נקבעת לפי מספר גורמים. הפרמטר הראשון הוא גודל העץ. כריתת עץ גדול תעלה יותר מכריתת עץ קטן. מאפיין נוסף המשפיע על המחיר הוא מיקום העץ והנגישות אליו וכן המרחב סביבו. ככל שפשוט יותר לכרות את העץ ואין עצמים המפריעים לכריתה, כך העלות תהיה זולה יותר. בנוסף, העלות נקבעת לפי סוג העץ. עלות הכריתה של עץ דקל, אזדרכת או ברוש, מתחילה ב-600 שקלים. עלות כריתתו של עץ הדר עומדת על כ-550 שקלים. עלות הכריתה של עץ אורן עומדת על כ-1400 שקלים והיא נחשבת לכריתה יקרה יחסית. כמובן שמדובר באומדן מחירים כללי והמחיר משתנה בהתאם לנסיבות הספציפיות.
בכריתת עצים, חשוב לבחור בעל מקצוע המכיר את המרחב העירוני שלכם וכן מחזיק בכל האישורים הנדרשים לשם ביצוע הכריתה. בנוסף, חשוב לבצע סקר שוק ולוודא כי המחיר סביר בקרב כורתי עצים. בהצלחה!

מה היה לנו עד כה?