סטודנטים רבים שלומדים באוניברסיטאות מעדיפים להעתיק את מקום מגוריהם אל מעונות האוניברסיטה. המעונות ממוקמים לרוב בתוך שטח האוניברסיטה, כך שמגורים שם עשויים לחסוך זמן רב בנסיעות הלוך ושוב. בנוסף, גם אם יש יום חופשי או מספר שעות חלון במערכת, ניתן להעביר אותן בלמידה באוניברסיטה ובקרבה לספריות ולאזורי הלימוד. כמה עולה מחייה לסטודנט במעונות של אוניברסיטה?
על המעונות באוניברסיטאות
על אף שהאוניברסיטאות השונות מציעות מעונות למגורים בתוך תחומי האוניברסיטה, מעונות אלו אינם יכולים להכיל את רוב הסטודנטים. מסיבה זו, הסטודנטים שמאכלסים את המעונות באוניברסיטאות מהווים פחות מעשרה אחוזים מכלל הסטודנטים בארץ.
ברי המזל שכן מקבלים חדר במעונות, יכולים לבחור אם הם מעוניינים בדירת סטודיו פרטית בה הם יגורו לבדם, או דירה בה הם יתחלקו עם שותפים (בדרך כלל בין שותף אחד לשלושה שותפים לכל דירה). כמובן שהבחירה במספר השותפים תשפיע על עלות הדירה – דירה פרטית תעלה לסטודנט הרבה יותר מאשר דירה עם עוד שניים או שלושה שותפים.
עלות המחייה באוניברסיטאות
אוניברסיטת תל אביב
נתחיל באוניברסיטה הגדולה בישראל, הלא היא אוניברסיטת תל אביב. המעונות ממוקמים בשני מתחמים שונים – מתחם איינשטיין שנמצא מול הכניסה הראשית לאוניברסיטה, ומתחם ברושים שנמצא בדרום הקמפוס.
במתחם איינשטיין הדירות הן של ארבעה שותפים, כאשר בכל חדר מתגוררים שני שותפים. המחיר לחדר כזה, נכון לשנת 2020, הוא 1,267 ₪ לשותף לחודש, כאשר המחיר לא כולל חשבונות מים, חשמל וארנונה.
במתחם ברושים יש מגוון רחב יותר של אפשרויות מגורים – דירות סטודיו ליחיד, דירה לשני שותפים, לזוג ועוד. במתחם זה המחירים מתחילים ב- 2,196 ₪ לדירת סטודיו ליחיד, ומשם מטפסים ככל שהחדר משודרג.
הטכניון
בטכניון בחיפה מחירי המעונות לרוב נוחים יותר, כתלות בסוג הדירה ובבניין המעונות. ישנם 8 בנייני מעונות שונים, כאשר הדירה הזולה ביותר (נכון לשנת 2020) היא כאשר ישנם שלושה סטודנטים בחדר אחד, והעלות היא 452 ₪ לחודש.
כמובן שככל שמספר השותפים לחדר יורד, ובניין המעונות משופץ יותר ונגיש יותר – כך המחיר עולה. תוכלו למצוא חדרי יחיד גם בקרוב לאלף שקלים.
אוניברסיטת בן גוריון
האוניברסיטה שבבאר שבע מציעה מחירים יחסית נוחים לסטודנטים, שמתחילים ממחיר של 590 ₪ לשני שותפים בחדר, נכון לשנת 2020.
סטודנטים? אתם עשויים להיות זכאים להחזרי מס
אם אתם סטודנטים שעובדים כשכירים, ייתכן שמגיע לכם החזר מס!
סטודנט שעובד כשכיר בזמן לימודיו, בין אם בתואר ראשון ובין אם בתואר שני, זכאי לחצי נקודת זכות במס הכנסה. גם אם זה נשמע לכם מעט, כל חצי נקודת זכות שכזאת שווה סכום כסף, וכאשר הסכום מצטבר לאורך כל שנות התואר – מדובר בסכום לא מבוטל בכלל. בדקו עכשיו את זכאותכם בהליך מהיר, פשוט וחינמי!