תשלום מזונות לבן זוג לשעבר מאפשר לקבל הטבת מס בצורה של נקודות זיכוי ממס הכנסה.
במאמר הבא נסביר מה זה בדיוק אומר, איך זה בא לידי ביטוי וכמובן גם איך מנצלים את הזכות הזו במצבים שונים שמאפיינים את התא המשפחתי לאחר
הגירושין
גירושין הם תהליך ארוך שדורש מעורבות והשקעה כלכלית מצד כל הגורמים המעורבים. כתוצאה מכך, יש זכויות רבות שמאפשרות לבני הזוג שמסיימים את הליך הגירושין לפתוח דף חדש בצורה חלקה ונקייה יותר. בין היתר, ניתן לראות את זה למשל עם הנושא של החזרי מס ונקודות זיכוי במס הכנסה בגין תשלומי מזונות.
התייעצות עם המומחים של אינדיגו פיננסים – החזרי מס יכולה לסייע להבין מהן הזכויות השונות סביב הנושא של החזרי מס. למרות שהחזר מס הוא כלי מאוד אפקטיבי שבו המדינה משתמשת על מנת לעודד אנשים לבצע פעולות מסוימות או לסייע להם במקרים ספציפיים, רבים לא יודעים איך לנצל אותו או להשתמש בו.
כאן נכנסים לתמונה בעלי מקצוע שמכירים את התחום ובקיאים בו, בעיקר אם מדובר על נסיבות מיוחדות כגון תשלומי מזונות.
למי מותר לקבל נקודת זיכוי ממס הכנסה?
סעיף 40 לפקודת מס הכנסה הוא הבסיס החוקי הרלוונטי לשאלה האם מגיעים החזרי מס בגין תשלומי מזונות. לפי הסעיף הזה, תשלום מזונות לבן זוג לשעבר מאפשר לקבל הטבת מס משמעותית בדמות נקודות זיכוי ממס.
ספציפית יותר, מי שזכאים לקבל את הטבת המס המשמעותית בדמות נקודות זיכוי ממס הם בני זוג שמשתתפים בתשלום המזונות לילדים שלא גרים עימם. אם אכן עומדים בנסיבות הללו מקבלים נקודת זיכוי אחת במס.
איך מקבלים נקודות זיכוי ממס הכנסה?
נקודת הזיכוי ממס הכנסה שמורה לגרוש שנישא לבן זוג אחר, אך הוא או בן זוגו עדיין משלמים מזונות לבן הזוג לשעבר. שווי ההטבה הוא 2,616 ש"ח לשנה ו-218 ש"ח לחודש, מה שיכול להצטבר לסכום משמעותי מאוד כאשר תקופת תשלום המזונות היא ארוכה.
לשם השוואה, יש גם מקרים שבהם ניתן לבקש נקודת זיכוי או חלק ממנה בגין השתתפות בכלכלת הילדים. אצל הורה שחי בנפרד מההורה השני ואף נושא במזונות הילדים המשותפים, קיימת זכאות לנקודת זיכוי או חלק ממנה – בהתאם לחלק היחסי שלו בכלכלת הילדים.
כך תבדקו האם אתם זכאים
תושב ישראל גרוש שהוא גם נשוי לבן זוג אחר וגם משלם מזונות לבן הזוג לשעבר בהחלט יכול לבדוק את הזכאות ולנצל את נקודות הזיכוי שמגיעה לו.
אם רוצים לעשות את זה בליווי בעלי מקצוע, כדאי להתייעץ עם מומחים לנושא של החזרי מס. התייעצות עם מומחים גם עוזרת לבחון כל מקרה לגופו, אך היא גם מאפשרת לעקוב אחר עדכונים בפסיקה.