מחפשים שתילת דשא בנתניה? ריכזנו עבורכם את הגננים והחברות גינון המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
דרך הטבע והעץ
טרופי גן
מקסים פרויקטים
זה עתה רכשתם בית צמוד קרקע וברצונכם לפתח את הגינה שלכם? הגינה עומדת מוזנחת מזה שנים והגיע הזמן לשפץ אותה כמו שצריך? הקיץ האחרון היה קשה והדשא בחצר שלכם התייבש? בכל אחד מהמצבים האלו, תצטרכו להסתייע בשירותי גנן ממקום מגוריכם ולהתעניין בשתילת דשא בנתניה. יצאנו לבדוק מה כרוך בשתילת דשא בנתניה, מה ההבדלים בין שתילת דשא אמיתי לבין שתילת דשא סינטטי בנתניה ומה העלות של שתילת דשא בנתניה. חזרנו אליכם במאמר זה עם כל התשובות החשובות.
דשא – לב הגינה
לפני שנצלול אל תוך ההליך המפורט של שתילת דשא בנתניה וגינון דשא, חשוב שנבין תחילה מדוע דשא חשוב כל כך בגינה שלנו. לשם כך, נסתייע בהגדרה המילונית למילה דשא וממנה נצא לביאור אודות חשיבותו של הדשא.
במילונים העבריים המילה דשא מבוארת באופן הבא: "עשב נוי ירוק ונמוך המכסה גנים ומרחבים פתוחים". ההגדרה המילונית מלמדת אותנו על תפקידו של הדשא ומדוע קריטי לבצע שתילת דשא בנתניה בחצר שלכם. הדשא נועד לגינון גינות נוי, דהיינו ליופי, ומעלתו היא שביכולתו לכסות, בקלות יחסית, מרחבים פתוחים.
אם תשתלו פרחים בלב הגינה שלכם, תקבלו תלמים מלאי פרחים. מסביבם, האדמה תישאר צחיחה. לא תוכלו כמובן לדרוך על הפרחים עצמם. דרכו על הפרחים, וראו כיצד הם קמלים ברגע. לא כן הוא הדשא. הדשא מתפשט ומתפרס על פני המרחב ומכסה את כולו בירוק טבעי ועז. בנוסף, לאחר שהדשא הכה שורשים בקרקע, תוכלו לדרוך עליו כאוות נפשכם ולדשא לא יקרה דבר.
שני מאפיינים אלו הופכים את הדשא לפופולרי כל כך בחצרות ישראל ובחצרות העולם כולו. פופולריות זו הופכת בעלי מקצוע המתעסקים בשתילת דשא בנתניה, למבוקשים במיוחד. כעת, נעבור להסבר אודות הליך שתילת דשא בנתניה. לאחר מכן, נמשיך אל תיאור הליך שתילת דשא סינטטי בנתניה.
הליך שתילת דשא בנתניה
הליך שתילת דשא בנתניה הינו פשוט למדי. זאת, הודות לטכנולוגיות הזריעה המתקדמות וכן לאקלים המקומי הנוח מה שמקל על ההליך.
בשלב הראשון: הגנן המבצע את שתילת הדשא בנתניה יכין את הקרקע לקרת השתילה. הוא יתחם את השטח המיועד לדשא ויסמן אותו. לאחר סימון הקרקע, הגנן יעקור בה עשבים שוטים ויסלק אבנים לא רצויות. בסופו של דבר, הגנן ישטח את הקרקע כך שהיא תהיה מוכנה לקראת השלבים הבאים בשתילת דשא בנתניה.
בשלב השני: הגנן המבצע את שתילת הדשא בנתניה ירפד את האזור המיועד לשתילת הדשא בנתניה בשכבת אדמה פורייה. אדמה זו תהיה אדמה המיועדת במיוחד לשתילת דשא ומלאה בדשנים ומינרלים שיסייעו לה לקלוט את הדשא בקלות.
השלב השלישי: הוא שלב שתילת הדשא עצמו. ניתן לזרוע את הדשא בקרקע, אך שיטת עבודה זו הינה נדירה במיוחד כיום, במיוחד בגינות פרטיות. השיטה הנפוצה יותר הינה פריסת מרבדי דשא מוכנים מבעוד מועד על המצע המרופד המיועד לקליטת הדשא.
לאחר פריסת הדשא על מצע האדמה הפורייה, נשקה את הדשא במשך זמן ממושך. בכל השבועיים הראשונים נצטרך להשקות את הדשא באופן אינטנסיבי ולבצע דישון דשא. בזמן זה, עשבי הדשא ייקלטו בקרקע ויכו בה שורשים.
במשך כל אותם שבועיים, לא נוכל לדרוך על הדשא. הדשא והאדמה הפורייה עוד לא יתאחדו באופן מלא זה עם זו. כתוצאה מכך, דריכה על הדשא עלולה לגרום לו לשקוע בתוך האדמה במקום להתאחד עימה. לאחר אותם שבועיים, נוכל לדרוך באין מפריע על הדשא וליהנות מדשא אטרקטיבי ויפהפה בגינתנו.
מיד לאחר פריסת הדשא, הגנן יפרוס תוחמי דשא מסביב לדשא. מטרת התוחמים היא למנוע מהדשא להמשיך ולהתפשט מעבר לתחום המיועד לו. התוחמים יכולים להיות פלסטיים פשוטים, או דקורטיביים דוגמת אבני השפה או אבני הרכבת.
זה היה, אם כן, הליך שתילת דשא בנתניה כאשר עסקינן בדשא אמיתי. כעת, נוכל לעבור לסקירת הליך שתילת דשא בנתניה כאשר לא מדובר בדשא אמיתי כי אם בדשא סינטטי. להליך זה מאפיינים הדומים להליך שתילת דשא אמיתי וכן מאפיינים שונים ממנו וחשוב לשים לב אליהם.
למאמר בנושא: סוגי דשא סינטטי הטובים ביותר
הליך שתילת דשא סינטטי
הליך שתילת דשא סינטטי בנתניה שונה מהליך שתילת הדשא הרגיל. השלב הראשון, דווקא דומה בראשיתו להליך שתילת הדשא הרגיל. הגנן יישר את המשטח המיועד לדשא הסינטטי, ינכש ממנו עשבים ויסלק אבנים. לאחר מכן, מגיע שינוי בסדר הפעולות. הגנן ירסס את כל המשטח בחומר מיוחד המונע צמיחה של עשבים שוטים באחוזים גבוהים לזמן ממושך יחסית.
לאחר הריסוס, הגנן יפזר אבני שומשום, או בשמו המקצועי חצץ דק, לכל אורך הגינה. את השומשום הגנן יהדק לקרקע בעזרת מכשור מקצועי ייעודי. הגנן ידאג לכך שמפלס השומשום לא יהיה ישר אלא עם שיפוע קל לכיוון הניקוז. כך, מי הגשמים שירדו על הדשא הסינטטי לא יצטברו בדשא אלא יזרמו אל הניקוז. נציין כי שיפוע שכזה אינו נצרך כמובן בדשא רגיל, שכן המים מחלחלים בהם דרך הדשא אל הקרקע ונספגים בקרקע.
לאחר הידוק הדשא, הגנן יפרוס יריעה שחורה על פני כל הקרקע. מטרת היריעה הינה כפולה. ראשית, היא מבטיחה כי גם צמחים שהריסוס לא הצליח למנוע את צמיחתם, לא יצמחו מתחת לפני השטח. שנית, היא מסננת את קרינת השמש הנותרת בדשא בכך שהיא קולטת אליה כמות לא מבוטלת מקרינה זו.
לסיום, הגנן יפרוס את יריעות הדשא הסינטטי על היריעה השחורה. הגנן יהדק את היריעות, יקבע אותן ויבריש אותן כך שהעשבים הסינטטיים יזדקרו בדומה לדשא האמיתי. בסופו של דבר, בדומה להליך שתילת דשא בנתניה אמיתי ולא סינטטי, הגנן יתחם את הדשא בעזרת תוחמי הדשא. תכליתם של התוחמים בדשא סינטטי אינה למנוע את התפשטות הדשא, כמובן, אלא את פיזור אבני השומשום.