מחפשים העתקת עצים ביהודה ושומרון? ריכזנו עבורכם את הגננים והחברות גינון המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
לעצים יש כבוד עצום במורשת הישראלית. הם תופסים מקום של כבוד בסיפור הציוני ובבניין הארץ. מכיוון שכך, ולאור ההכרה בחשיבותם של עצים, אנו משתדלים להימנע מלכרות אותם. לא רק אנחנו מתאמצים שלא לכרות אותם, אלא גם המחוקק שהגדיר מצבים מסוימים בהם מותר לכרות עץ וללא אישור כריתה – אסור לכרות עץ בישראל, אף לא בחצר ביתכם. פתרון לכך, עשוי להיות העתקת עצים ביהודה ושומרון.
העתקת עצים ביהודה ושומרון הוא הליך בו במקום לעקור את עצי עירנו, אנו מעתיקים אותם למקום אחר. העתקת העץ עשויה להוות פתרון נפלא לשלל מצבים בהם היינו נוטים לעקור את העץ. העתקת עצים ביהודה ושומרון יכולה להוות תחליף לעקירה כאשר העקירה נעשית לצורך מיקומו של העץ.
פעמים רבות, קבלנים נאלצים לעקור עצים כדי להשלים תוכניות בנייה בשטחים המצויים בהם עצים. לעיתים, הקבלן מבקש לעקור את העץ ובקשתו נדחית. במקום לעקור את העץ, הקבלן יוכל להעתיק את העץ מה שיפחית את הפגיעה האקולוגית.
חשבו למשל על אדם המבקש להרחיב את ביתו על חשבון החצר שלו. בחצר, מצויים עצי נוי ופרי. ניתן לעקור את העצים לשם ההרחבה, אך ניתן גם לבצע העתקת עצים ביהודה ושומרון ולהעביר את העצים אל החזית הקדמית של הגינה. כך, נוכל להרחיב את הבית מבלי שהדבר יגבה את חיי העצים.
"description": "העתקת עצי פרי בוגרים משטח הגידול אל הגינה הביתית תופסת תנופה בשנים האחרונות. מספר יתרונות לשתילת עצי פרי בוגרים, ראשית, נקבל עץ בעל גזע ומערכת שורשים מפותחת המעניק לגינה הצעירה את המראה המבוקש מיד עם השתילה. העצים ממלאים את התפקיד שלהם יועדו בתכנון הגינה תוך זמן קצר. אם בגדר החי כמיסוך והסתרה מהשכנים ומהרחוב ואם כעץ הצללה באזור הישיבה ואירוח ואם כעץ מניב בבוסתן.",
העתקת עצים עשויה להוות פתרון נפלא גם למצבים בהם העץ יוצר מפגע סביבתי. חשבו על עץ פרי שנופו נשפך לרחוב הראשי. לא תוכלו לאפשר מצב שכזה, שכן הפירות ינשרו ויטנפו את הרחוב. לא תרצו לגדום את העץ, שכן הוא מניב לכם פירות מתוקים וטעימים. הפתרון הוא לבצע העתקת עצים ביהודה ושומרון אל תוך הגינה שלכם וכך להמשיך ליהנות מהעץ מבלי להזיק לעוברים ולשבים.
גם עץ שנדבק מטפיל ניתן להעתיק ממקומו. הטפיל עלול לדבק עצים אחרים ולכן אל לו לעץ הנגוע להימצא בקרבתם. בעבר, נהוג היה לעקור במיידי עץ שכזה. כיום, נעדיף לבצע העתקת עצים ביהודה ושומרון על פני עקירתם וכריתתם. זהו עוד תרחיש בו העתקת עצים ביהודה ושומרון תסייע לנו.
התרחיש האחרון שנציין הוא העתקת עץ עם שורשים קרובים לביוב. כדי למנוע חדירה של השורשים לביוב, נוכל להעתיק את העץ לנקודה בטוחה.
למאמר בנושא: מהן העלויות של גנן?
העתקת עצים ביהודה ושומרון ובכל שאר ערי ישראל, לא יכולה להיעשות ללא אישור. יש להגיש בקשה להעתקת עץ לפקיד היערות האזורי וזה יכריע האם לאשר את הבקשה או לא. במידה שהבקשה תסורב, תוכלו להגיש ערר לגורמים הרלוונטיים לצורך בחינה מחודשת של ההחלטה.
גם המעתיק לא יכול להיות כל גנן, אלא רק מעתיק עצים מורשה מטעם משרד החקלאות. האישור הרגולטורי דרוש שכן הליך ההעתקה דורש מומחיות בוטנית, מומחיות עירונית וניסיון רב בשימוש בכלי העבודה הרלוונטיים. ללא אישור, העתקת העץ עלולה ליצור מפגע בטיחותי חמור מאוד בפני עצמה.
אם כן, השגת האישור הרלוונטי ובחירת בעל מקצוע בעל רישיון להעתקת עצים ביהודה ושומרון מטעם משרד החקלאות הינם שני שלבים מקדימים במסגרת הליך העתקת עצים ביהודה ושומרון. לאחר סיומם של שני שלבים מקדמיים אלו במסגרת הליך העתקת עצים ביהודה ושומרון, ניתן להתחיל בהליך העתקת עצים ביהודה ושומרון עצמו.
השלב הראשון בהליך ההעתקה עצמו הוא תכנון הפעולה. בעל המקצוע יגיע אל השטח ויבחן את העץ. המעתיק יבין מהו אופן ניתוק העץ הרצוי, כך שלא יאונה לעץ כל רע. לאחר מכן, המעתיק יבחן את האזור המיועד לשתילה מחדש של העץ ויוודא כי שתילה באותו מקום אכן ריאלית. לבסוף המעתיק יסיים את שלב תכנון העתקת העץ ביהודה ושומרון בכך שיתכנן את אופן ההעברה עצמה. המעתיק יכריע כיצד לבצע את ההעברה באופן טכני. בעזרת אילו כלים ומאיזה נתיב.
למאמר בנושא: איך לתכנן גינון גינה?
השלב הבא בהעתקה הוא הכנת הקרקע לקראת נטיעה מחודשת של העץ. המעתיק, בעזרת הצוות שלו, יחפרו בור בגודל המדויק עבור שתילת העץ. המעתיק ידאג שהבור יפגע כמה שפחות במרחב וידאג לשמירתו לצרכי ההעתקה בלבד.
לאחר שהבור המיועד כבר מוכן, המעתיק יבצע גיזום מאסיבי לעץ המועתק. גיזום העץ נדרש משתי סיבות עיקריות. ראשית, הגיזום נדרש כדי להפחית ממשקל העץ ולהקל על העברתו ממקום למקום. שנית, הגיזום נדרש כדי לאפשר לעץ להשקיע מאמצים בקליטה בקרקע החדשה ולא בשמירה על ענפיו ועל עליו. כך, הגיזום מסייע לעץ להיקלט בקרקע החדשה.
סביב העץ הגזום בעל המקצוע יחפור בור רחב. לאחר החפירה, הוא יוכל לשלוף בקלות את העץ, בעזרת המכשור המקצועי שברשותו. הישר מהשליפה העץ יעבור לטרקטור או למשאית הייעודית, וישונע הישר אל עבר הבור הממתין לו לשתילה מחודשת.
השלב האחרון בהליך העתקת עצים ביהודה ושומרון, הוא שתילת העץ מחדש. בתום השינוע העץ ינותק מהמשאית או מהטרקטור ויוכנס אל תוך הבור. הבור יכוסה באדמה דשנה ויעבור השקיה מאסיבית. בכך, יסתיים הליך ההעתקה.
למעשה, ההליך לא יסתיים לחלוטין. כאן יסתיים חלקו של בעל המקצוע. מכאן והלאה, אתם תצטרכו לטפח את העץ שלכם, להשקות, לדשן ולטפח אותו כדי שיצמח מחדש.
חשוב לדעת כי ללא טיפוח שכזה לאחר תום הליך העברת העץ, ההעברה עלולה להיכשל והפעולה לא תצלח. חשבו, למשל, על הליך של השתלת כליה בגופו של אדם. גם לאחר ההשתלה, יש להמשיך במעקב צמוד אחר קליטת הכליה בגוף של המושתל וללא טיפוח נכון, הקליטה עלולה שלא לקרות. הוא הדין גם באשר לקליטת העץ בביתו החדש. ללא טיפוח נאות, הוא לא יכה את השורשים הדרושים ולא יחזור ללבלב במהרה.
למאמר בנושאים: