מחפשים שירותי גינון סוקולנטים? ריכזנו עבורכם את הגננים וחברות הגינון המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של המקצוענים, הזמינו עכשיו:
אין סיכוי שאפשר שלא לשים לב אליהם: הם יפים, מיוחדים ושורדים כמעט כל סיטואציה. אז איך שומרים על הסוקולנטים בצורה הטובה ביותר ולמי הצמחים האלו מתאימים? אספנו את המידע החשוב ביותר בנושא עבורכם אם להתחיל מהסוף, הסוקולנטים הם קבוצת צמחים שמיועדת בעיקר למי שמאוד אוהב צמחים אבל ממש לא מצליח להתמודד עם הליכי הגינון שלהם. היתרון הגדול ביותר של רוב הסוקולונטים הוא שגם אם ישכחו אותם כמה ימים ואפילו שבועות ללא מים, סביר להניח שהם ישרדו את זה. הסוקולנט הוא הרי סוג של קקטוס ולכן הוא מורגל לחיות ולהתפתח בלי צורך רב מדי בתשומת לב, מים, אור או כל צורך אחד למעשה.
הכי צבעוני והכי מיוחד
הקסם הגדול ביותר בסוקולנטים הוא המגוון האדיר של הצמחים האפשריים לגידול. גינון סוקולנטים מאפשר מרחב אדיר של אפשרויות, צבעים וצורות שמתאים כמעט לכל חלל, בתוך הבית או מחוצה לו. הרעיון של הצמח הזה שכל כך קל לגדל אותו עד שזאת ממש תהיה טיפשות שלא לעשות זאת. גם הורגי הצמחים הגדולים ביותר יצליחו לגרום לצמח הזה לשגשג ברוב המקומות. עוד קסם בצמחים הללו הוא שניתן למצוא סוקולנט כמעט בכל צבע וכמעט בכל צורה. מדובר במשפחת צמחים מגוונת במיוחד.
גינון סוקולנטים למתחילים
הבסיס של מה שצריך לדעת לגבי הסוקולנטים הוא שהם מעדיפים תמיד לגדול בתוך מכלים. ניתן לשתול אותם ממש כמעט בכל מיכל אבל זאת העדפה משמעותית של הצמח. בתוך כלי שיכיל אותו הוא יצליח להחזיק זמן רב הרבה יותר מאשר כצמח נוסף בחלל גדול. עציצים ואדניות יהיו מושלמות עבור הסוקולנטים אבל גם כלים אחרים לגמרי יכולים לעשות את העבודה. מה שהכי חשוב לזכור הוא לוודא שיש ניקוז למי ההשקיה. סוקולנטים ישרדו מעולה בלי מים כמה ימים ארוכים אבל אם מטביעים אותם במים הם עלולים להרקיב.
מגדול ועד קטן
הסוקולנטים היא משפחה רחבה של פרחים דמוי קקטוס ללא קוצים. בתוך המשפחה הזאת ניתן למצוא מספר אדיר של סוגים שונים בגדלים שונים. כך ניתן לשלב סוקולנטים שונים גם בשתילה בתוך הבית בתוך כלים שונים, אך גם סוקולנטים ענקיים בגינות ובחצרות בתים. בישראל ניתן לראות בשנים האחרונות רבים שמשלבים בגינה או במרפסות הבית סוקולנטים גדולים מסוגים שונים. בגלל שהם לא צריכים הרבה מדי מים, דשן או שמש, המראה המרהיב שלהם נשמר לאורך שנים רבות במינימום מאמץ יחסי.
סיפור אהבה ממבט ראשון
כל מי שהתעסק ולו לרגע קט בגינון סוקולנטים, גידל אותם בגינה או בתוך הבית, יספר לכם שממש קל להתאהב בהם. אחת הסיבות לכך היא השגשוג הקל יחסית של הצמח מול טיפול ממש מועט. חתיכה קטנה יחסית של סוקולנט יכולה להגיע להצמחה של סוקולנט גדול ובריא תוך זמן לא ארוך יחסית. יתר על כך, כל מי שמגדל סוקולנטים בבית ידע לספר מכל עלה שנושר אל תוך הכלי נוצר צמח נוסף חדש. כך למעשה הצמחים הללו מתרבים. חלקים שונים של הצמח נושרים אל האדמה ומצמיחים צמחים נוספים. אם נפלה חתיכת סוקולנט – פשוט לשים אותה בכלי ולתת לה מים. רוב הסיכויים שהיא יכולה להצמיח צמח חדש ובריא תוך כמה חודשים.
יחי ההבדל הקטן
חוק אחד חשוב יודע כל מי שמתעסק בגינון סוקולנטים – כל סוקולנט הוא עולם ומלואו. יש להם חוקים אחרין, צורות אחרות, צבעים שונים והם דורשים דברים שונים לחלוטין. רוב הסוקולנטים יסתדרו לחלוטין בחצי יום של שמש ישירה אבל ישנם גם כאלו ששמש ישירה עלולה להרוג אותם בתוך כמה ימים. לכן שוב לדעת איזה סוג של סוקולנט קונים וכמה שמש הוא צריך. החשיפה לשמש קריטית עבור חלקם וצריך למקם אותם בהתאם. בכלל, כל סוקולנט הוא שונה וצריך לבדוק טרם השתילה כמה חשיפה לשמש הוא צריך ולכמה השקיה הוא זקוק.
חשיפה לקרינת השמש
קרינת השמש בישראל נחשבת חזקה במיוחד ואפילו חלק מהקקטוסים לא עומדים אל מול השמש הישראלית. לכן, מעבר למיקום נכון של הצמח, הסוקולנט עצמו בדרך כלל ידע לספר אם הוא חשוף מדי לשמש או אם הוא צריך יותר ממנה. במידה והשמש אינה מספיקה, רוב הסוקולנטים פשוט יראו חיוורים יותר, כך ניתן לדעת שהם צריכים יותר אור שמש. אלו שיתחילו לפתח כתמים חומים או הופכים מכווצים מסמנים שהם צריכים פחות שמש. על פי חוקי אצבע אלו ניתן לדעת איך למקם אותם בצורה המיטבית.
השקיה מרובה או מועטה
רוב הסוקולנטים לא צריכים הרבה מאוד מים והם יכולים להסתפק בהשקיה פעם בשבוע. עם זאת גינון סוקולנטים מצריך הבנה בסיסית לגבי גודל העציצים או הכלי בהם הם נמצאים. למעלה, עציץ קטן יותר מתייבש מהר יותר מעציץ גדול וצריך להשקות בהתאם. גם הגודל של הצמח עצמו משפיע על כמות המים שעליו לגמוע במהלך שבוע. צמח גדול יותר ידרוש מים רבים יותר מצמח קטן, שמים רבים מדי עלולים להזיק לו. בכל מקרה, השקיית יתר היא אחת הסיבות הנפוצות ביותר לריקבון של סוקולנטים, לכן צריך לוודא שהאדמה יבשה טרם משקים אותם. חשוב גם לוודא שיש נקודת ניקוז לכלי בו הם מונחים, כך המים העודפים יוצאים מן הכלי.
ומה לגבי דישון?
אף על פי שלרוב הצמחים הדישון יעשה רק טוב, עבור גינון סוקולנטים בדרך כלל אין צורך בדישון. במידה ובכל זאת רוצים לתת לצמח איזה שהוא 'בוסט' של אנרגיות מחודשות, ניתן לדשנו אם כי במידה. חצי מכמות הדשן היא בדרך כלל המומלצת עבור הצמח ובאופן כללי כדאי להשתמש בדשן לסוקולנטים רק בעונות המעבר, האביב והסתיו.